Noi am creat acest proiect cu scopul de a prezenta informatie veridică și actuală despre persoanele juridice ce activeaza în cadrul legal din Republica Moldova. Prioritatea noastra constituie furnizarea celor mai actuale date business, precum si instrumente simple online pentru agregarea și analiza lor.

Datele agregate în cadrul proiectului sunt utilizate doar din izvoare publice ce constituie date deschise.

Datele deschise sunt acele date oferite de către autoritățile publice în format conceput pentru a fi citit de calculator, la un nivel dezagregat. Cu toate acestea, acestea nu conțin informații personale, secrete comerciale ori secrete de stat. Identificarea și publicarea culegerilor de date de interes pentru cetățeni și întreprinderi reprezintă sarcini ale autorităților publice.

Astfel, orice persoană fizică sau juridică poate reutiliza documentul puse la dispoziție de o autoritate sau instituţie publică în conformitate cu Condiţiile de accesare şi reutilizare a informaţiilor din sectorul public. Toate datele sunt apdatate lunar din surse oficiale ce ofera acces la date deschise, precum sunt date.gov.md